Edukinesiologie in de klas klas

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs of in het groepswerk of daar affiniteit mee hebben.

Kinesiologie is "de leer van de beweging". Beweging zorgt ervoor dat de hersenen, zintuigen en spieren geprikkeld worden, waardoor het makkelijker is om te leren.
Gebrek aan beweging zorgt voor blokkades in de energie, en dus ook in het leerproces. Beweging is niet alleen voor kleuters, maar ook voor oudere kinderen, en volwassenen een voorwaarde om stressvrij te kunnen leren en te leven! Edukinesiologie is een methode om leer- en leefproblemen te overwinnen, of in ieder geval te verbeteren.

Door bewegingsoefeningen kunnen we de hersenhelften beter laten samenwerken. De coordinatie tussen hersenen, zintuigen, handen en voeten gaat hierdoor makkelijker en dit heeft invloed op bv. begrijpend lezen, netter schrijven en betere concentratie. Door massage van acupressuurpunten, kunnen we weer helder denken, en door rekoefeningen kunnen we verkrampte spieren weer ontspannen.

Deze cursus is bedoeld als kennismaking met edukinesiologie en je krijgt handvatten om de rust en de concentratie in de klas/de groep te verbeteren en hierbij is iedereen gebaat!

De cursus wordt gegeven op 2 avonden, of 2 middagen of één dag.

Kosten: € 90,- inclusief lesmateriaal.
Deze cursus kan ook op verzoek voor (een deel van) een team worden gegeven, op een zelf te bepalen tijdstip. 
Minimum aantal deelnemers 5.